Inspiration!
Välkommen till vår inspirationssida! Trevligt att just du har hittat hit.
På denna sida har vi samlat många av våra tips och trix för att du ska få en så trivsam belysning som möjligt i ditt hem. Om du inte finner den inspiration du letar efter till just ditt hem, maila oss med ditt problem så återkommer vi snarast med idéer!

Om du vill veta mer om LED, vad det är och hur det kom till, besök vår sida ''Fakta om LED''

Hallen
Hallen är det första rummet man ser när man kliver in genom dörren. Därför vill man att den ska upplevas lugn och harmonisk samt ljus och luftig. För att lyckas med detta finns det en del saker att tänka på.

Först behöver man fundera ut en bra allmänbelysning. Det uppnår man genom så kallad indirekt belysning, alltså att man döljer sina ljuskällor. Downlights eller LEDstrips är två perfekta exempel på detta.

På dagen är solljuset vår allmänbelysning, men på kvällarna behöver man illustrera sitt egna starka ljus. Om man har en hall som är liten och saknar fönster, behöver man ha en eller fler armaturer som belyser hallen starkt, vilket kommer få hallen att upplevas större och det kommer definitivt hjälpa en när man behöver hitta sina saker när man ska lämna hemmet i vintermörkret.

Förrutom allmänbelysning är det också viktigt med såkallad accentbelysning. Det kan man lätt placera i trappan så man kan orientera sig tryggt och säkert även under kvällstid. Vill man inte ha trappstegsbelysning kan man istället placera downlights i taket eller LEDstrip under trappräcket.- I långa hallar är det en bra idé att placera armaturerna i en rak
  linje i taket, då upplevs hallen både större och ljusare.

- Dölj ljuskällorna så gott det går, när det handlar om
  allmänbelysning är infällda armaturer det ultimata.

- En smart lösning är att använda sig av riktbara downlights, då kan
  man belysa punkter i sin hall som känns viktiga för en.

- Glöm inte bort de små detaljerna, accentbelysningen!

 

Köket
I köket spenderar vi mycket av vår vakna tid. Vare sig det är matlagning eller umgänge är det superviktigt att ha ett bra ljus, därför är det viktigt att du noga tänker igenom vilka olika ljusbehov du har i just ditt kök.

Det finns många olika belysningssätt, men det vanligaste är att använda sig av LED-lister eller infällda spotlights i överskåpen.
Om man inte har några överskåp är det en fördel att placera belysningen i taket ovanför arbetsytorna. Vi rekommenderar att placera belysningen centrerat över bänkytan för att få ett så bra ljus som möjligt och utan att själv skugga ljuset när man står och arbetar. Även belysning framför kyl, frys och högskåp är att rekommendera. Vi har flera godkända möbelspottar från bl.a hidealite som har en låg inbyggnadshöjd just för detta ändamål. Dessa kan fällas in i både skåp och hyllor och ger därför möjligheten att ha ljus på små ytor där det tidigare inte var möjligt.

 

- Våga använda ljuslister! De ger ett jämnt ljus
  över hela arbetsytan. En del ljuslister går att få
  i måttanpassade längder.

- Med dimmer kan du enkelt få arbetsljuset att gå från städljus till
  ett mjukt stämningsljus. De flesta av våra armaturer går att dimra
  med de vanligaste dimrarna på marknaden.

- Med dolda ljuslister kan man lyfta fram detaljer och skapa effekter
  i små utrymmen. De ger ett härligt släpljus mot väggar, tak eller
  golv beroende på placering.

Vardagsrum/Allrum
Här är det superviktigt att få till den allmäna belysningen riktigt bra! Det kan man göra på många olika sätt, men det viktigaste att tänka på är att anpassa belysningen efter hur rummet används. Man kan placera belysningen efter en vägg, då använder man den på flera olika sätt. Dels får man en snyggt upplyst vägg, men rummet i allmänhet upplevs större och det är precis vad vi vill åt. Det kan också skapa fina effekter om man t.ex har tavlor på väggen.

- Allmänbelysningen är viktig att tänka på.

- Dela upp tändnigen i rummet och använd dig
  av dimrar, på så sätt kan du själv variera din
  belysning vid olika tillfällen.

- De små detaljerna kan göra stor skillnad.
  En liten downlight i ett fönster ger ett trevligt
  intryck.