Köpvillkor

 

Försäljningsvillkor

Samtliga priser på LedOnly.se visas inklusive 25 % moms. Inga extra kostnader utöver frakt tillkommer. Efter lagd beställning skickas ett e-mail ut till köparen med detaljerad information om köpet. Din orderbekräftelse/faktura gäller som kvitto. 

Orderbekräftelse

En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som Ni har angivit i era kunduppgifter. Denna e-postadress används även vid eventuella kontakter med kundtjänst.

Frakt

Fraktkostnaden kan du se i kassan innan du bekräftar köpet, vi tillämpar en fast fraktavgift på 69kr och det är fraktfritt över 2500kr.

Betalsätt

I kassan väljer du även vilket betalningsalternativ du föredrar.


 1. Faktura - Föregås alltid av kreditupplysning, 14 dagars betalning gäller.

 

Inga kostnader tillkommer för något betalsätt.


Leveranstid

Leveranstiden är normalt 3-5 arbetsdagarSkulle någon produkt vara slut på lagret kan leveranstiden vara något längre.

I förekommande fall får Ni meddelande om detta med uppskattad leveranstid, och kan då avbeställa ordern utan kostnad. 

Personuppgifter

För att handla hos oss måste Ni fylla i alla obligatoriska fält vid kundregistreringen.
Det är viktigt att vi får Er e-postadress för att underlätta kommunikation i samband med order mm, men Ni kan själv välja om Ni vill ha nyhetsutskick från oss eller inte. Vi förmedlar eller säljer aldrig uppgifter till tredje part.

Utebliven betalning

Vid eventuell fakturering är betalningstiden 14 dagar. Vid sen betalning tillkommer dröjsmålsavgifter och dröjsmålsränta på 11% och samtliga våra fakturor överlåts till Klarna. 

Outlösta paket

Vid de fall när ett paket ej hämtas ut från utlämningsstället faktureras 199 kr per paket för frakt och hantering av returpaket.

Försäljning till minderåriga

Köp från personer ej fyllda 18 år godkänns ej utan målsmans tillstånd.

Garantier

Alla varor som säljs på denna webbplats omfattas av en garanti på ett år från tillverkaren. Alla varor omfattas dessutom av konsumentköpslagen och alla ärenden kommer hanteras för att följa den lagen.

Ångerrätt och retur

För privatpersoner gäller full ångerrätt inom 14 dagar från det att varan mottagits, förutsatt att varan är oanvänd i orginalförpackning. Ingen retur godkänns utan att man kontaktat LedOnly och fått ett giltigt returnummer. Det är viktigt att en kopia av faktura/följesedel bifogas.

Om någon vara är skadad vid ankomst, se avsnittet reklamationer nedan.

Fraktavgift och returporto betalas alltid av kunden.

Ni som kund är ansvarig för att paketera varorna så att de inte rimligen kan skadas under leveransen. Varor som är skadade vid ankomst pga. bristande emballage kommer att debiteras kunden. Efter vi mottagit returvaran återbetalar vi era pengar till angivet bankkonto eller betaltjänst inom max 10 dagar.


OBS! Returer får inte beläggas med uthämtningsavgifter (exempelvis postförskott).

Reklamationer

Kontakta oss snarast om en vara är felaktig eller defekt.
Returnering av en reklamerad vara sker alltid på vår bekostnad, men kontakta oss alltid innan Ni returnerar en vara.
Returer får inte beläggas med uthämtningsavgifter (exempelvis postförskott). En defekt vara ersätts i första hand med en ny felfri.
Observera att synliga transportskador måste anmälas inom 4 dagar till vår kundservice.

Reservationer

Vi reserverar oss för eventuella tryckfel i marknadsföringen och för utgående varusortiment.
Vi har ingen förpliktelse att leverera varor med uppenbar fel prissättning.
Vi garanterar inte att varor levereras inom angiven tid då oförutsedda förseningar kan inträffa.
Vi lämnar ingen kompensation för olägenheter som kan uppstå vid eventuella förseningar.

Tvist

Tvist med anledning av tillämpningen eller tolkningen av dessa köpvillkor skall i första hand lösas genom förhandling mellan kunden och LedOnly i Sverige AB. Kan dessa parter inte komma överens avgörs tvisten i svensk domstol enligt svensk rätt.

Force Majeure

Händelse såsom krig, naturkatastrof, stridsåtgärder på arbetsmarknaden, myndighets beslut, uteblivna leveranser från underleverantörer, fördyrande omständigheter samt därmed jämförbar händelse utanför vår kontroll, vilken ej skäligen kunnat förutses, skall hänföras till force majeure, vilket innebär att vi befrias från sina förpliktelser att fullgöra ingångna avtal.

Information om ångerrätt

Enligt Distans- och hemförsäljningslagen har Du som konsument (detta gäller ej företag) rätt att frånträdaavtalet genom att meddela oss detta inom 14 dagar från mottagandet av varan. För att Du skall kunnanyttja din ångerrätt måste Du returnera varan i oskadat skick, i originalförpackning. Vid nyttjande avångerrätten är det Du som står för returkostnaden.